Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият й принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между гражданското общество и местната власт в София в прилагането на добри европейски практики на местно ниво.

Одобрени са четири приоритетни области като тяхното финансиране е по 200 000 лв. за първа и втора приоритетна област и по 300 000 лв. за трета и четвърта приоритетна област, а общият бюджет за безвъзмездна финансова помощ за проекти на граждански организации е 1 000 000 лв. С приоритетните области, одобрените от Столичния общински съвет, може да се запознаете ТУК.

Кандидатстването ще се осъществи в периода от 10.05.2024 г. до 17:30 ч. на 10.06.2024 г. Проектните предложения се подават само и единствено по електронен път на интернет страницата на Програма „Европа” www.evropa-so.bg. Изпълнението на финансираните инициативи следва да е с продължителност до пет месеца и да приключи не по-късно от 15.11.2024 г.

Електронните формуляри за кандидатстване по Програма „Европа” 2024 по всяка от четирите приоритетни области, са достъпни в раздел „Кандидатствай тук”. Документите по всички приоритетни области можете да намерите в секцията за “Насоки за кандидатстване” от меню “Кандидатствай тук”, както и приложенията към всяка приоритетна област. 

На 10.05.2024 г. от 16:00 ч. в SofiaLab ще се проведе информационен ден, по време на който ще бъдат направени разяснения, свързани с процедурата, както и относно документите за кандидатстване. Може да участвате в информационния ден и on-line на следния линк: https://us06web.zoom.us/j/86596039319, Meeting ID: 865 9603 9319, както и да проследите цялото събитие на ФБ страницата на Програма „Европа“ в реално време.

Не по-късно от 10 дни преди изтичане на крайния срок за набиране на проектните предложения ще се проведе и втори информационен ден. Допълнителна информация относно датата и начина на провеждане на втория информационен ден ще бъде публикувана на сайта на Програма „Европа”, както и в раздел „Новини” на интернет страницата Столичен общински съвет и Столична община www.sofia.bg.

Екипът на Програма „Европа” е на разположение за консултации като въпросите следва да се задават в електронен формат чрез формата за контакт на страницата на Програма „Европа” (рубрика „Кандидатствай тук”– „Въпроси”) до 4 дни преди крайния срок за кандидатстване.

Председателят на Програмния съвет на Програма „Европа”, г-жа Цветелина Симеонова - Заркин, пожелава на всички кандидати вдъхновение и успех като изразява своята увереност, че ще бъдат представени стойностни проекти, които да подпомогнат Столична община в постигането на нейните приоритети. „Успешното постигане на стратегическите цели на общината изисква активното включване на гражданското общество. Поздравявам всички, които обмислят да кандидатстват по Програмата. Пожелавам им вдъхновение, дързост и постоянство! Вярвам, че ще получим стойностни проекти, които ще помогнат на София да се развива като Европейски град с високо качество на живот.  От свое име и от името на членовете на Програмния съвет на Програма „Европа”, бих искала да пожелая на всички кандидати: Успех!”.  

Програмният съвет на Програма „Европа“ на Столична община отправя покана към всички заинтересовани страни за участие в информационен ден по процедурата за кандидатстване по Програма „Европа“ 2024.

Ново: Проектни предложения до 25 000 лв.

Кога: 22 май 2024 г.(сряда), 10:00 – 12:00 часа

Къде: Sofia Lab, ул. Сердика 1, ет. 3

Гледай on-line Zoom: https://us06web.zoom.us/j/85997080362

Meeting ID: 859 9708 0362

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087454387551

Участие в информационния ден ще вземат Председателят на Програмния съвет на Програма „Европа“, г-жа Цветелина Симеонова – Заркин, членове на Програмния съвет, координаторът и експертите на Програмата. По време на информационния ден ще бъдат направени разяснения по Насоките за кандидатстване, формуляра за кандидатстване, придружаващите документи, методиката за оценяване, както и ще бъде отговорено на поставени въпроси. Консултации, освен по време на информационните дни, ще бъдат давани и електронно, чрез изпращане на въпроси на формата за контакт на сайта на Програма „Европа“ www.evropa-so.bg в подменю „Кандидатствай тук/Въпроси“ до 4 дни преди крайния срок за кандидатстване. Всички въпроси и отговори ще бъдат публикувани на интернет страницата на Програма „Европа“ в подменю „Кандидатствай тук/Отговори“.

За участие в информационния ден можете да се регистрирате ТУК.

Не пропускайте да научите повече за възможностите, които предстоят!

Програма "Европа" набира оферти за извършване на последваща оценка (EX-POST) на Програма „Европа" на Столична община и осъществяване на одит по проектите, реализирани по Програма „Европа" 2023.

Целта е изготвянето на последваща (ex-post) оценка на Програма „Европа" 2023 и одит на финансираните и изпълнени 34 проекта от бюджета на Столична община. Последващата (ex-post) оценка на Програма „Европа" 2023 има за цел да изследва степента на използване на ресурсите, резултатността и ефективността от изпълнените проекти, социално-икономическото въздействие и неговото въздействие върху местната власт и гражданското общество в София. Офертите следва да се представят до 17 май 2024 г., 17:00 ч., подписани, по имейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Пълната информация може да откриете в Техническото задание - ТУК.

Страница 1 от 118

Go to top