Добилият популярност седмичен Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ пред Министерството на  земеделието, храните и горите продължава. 
 
Проектът "Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондация за биологично земеделие "Биоселена", в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“, Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на  Столична община, Програма „Европа“  2018 .
 
Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя.
 
Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.  Фестивалът започва в 10,30 часа и продължава до 18,30 часа.
 
На 28 март т.г. се проведе демонстрация на правене на сметана и масло. Към демонстрацията имаше голям интерес, тъй като бе правена за първи път.
 
Сметаната и маслото бяха направени с прясно мляко на малката семейна ферма „Мантарови“. Мандрата на семейство Мантарови е създадена през 2015 година. Произвежда само сирене, в което е вложено единствено и само млякото от кравите на фермата. Животните са внимателно подбрани с дългогодишна селекция. Фермата е разположена в село Паталеница, Пазарджишко, по северната част на Родопския рид Каркария, където природата е чиста, а климатът – мек.
 
Go to top