На 06.06.2019 г. Фондация 42 награди победителите във видео-конкурса „Истории за София“. Конкурсът беше проведен в рамките на едноименния проект на Фондацията, изпълняван с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2019.

Рангел Колданов е фаворитът на журито в състав Благовеста Пугьова от Time Heroes и Подарете книга, Ралица Николова от НПО портал и Милена Захариева от Фондация 42, със своя триминутен видео-разказ за парк „Камбаните“.

Яна Младенова и Красимир Димитров бяха наградени съответно за своите произведения, посветени на улица „Граф Игнатиев“ (второ място) и Фестивал на солидарността и Площад на толерантността в София (трето място).

Всяко от видеата, участвало в конкурса, демонстрира артистичност и емпатия, но най-вече – зарежда с позитивни емоции и дава нов поглед върху иначе добре познати, а дори и малко позабравени, кътчета на столицата.

Рангел, Яна и Красимир бяха наградени на специалното събитие, посветено на „Истории за София“, на което присъстваха приятели и любители на града, изкуството и приятните емоции. Всеки от младите автори разказа защо се е спрял на историята, която е пресъздал и как е успял да види София през очите на толерантността и разбирателството. Събитието завърши с фото-разказ за 100-те лица на София, представен от младия гид и любител-фотограф Томислав Рашков.

Наградите на победителите – велосипед, електронна книга и спортен часовник, връчиха Александър Куманов – директор на Фондация 42, и Цветомира Георгиева – мениджър мониторинг на Програма Европа.

Наградените видеа във видео-конкурса „Истории за София“ са налични за свободно гледане и споделяне в Youtube канала на 42 https://www.youtube.com/playlist?list=PLGs7U1-xq4cdn35SQTt4hv3NJqWcDf-3J

Всички видеа са субтитрирани на български и английски.

Go to top