Фотомаратонъте фотографско състезание, в което участниците снимат по предварително зададена тема за определен период от време. Тази година темата беше избрана с жребий при откриването на събитието – „ТАНЦУВАМ“, а фотографите разполагаха с 4 часа за снимки. Както на други места по света, снимките трябваше да бъдат предадени "направо от фотоапарата"- без редактиране и без обработка.

“Фотомаратон” е проектна фондация "ФотоФабрика" и сеизпълнява с финансоватаподкрепанаСтоличнаобщина, ПрограмаЕвропа 2019 в парньорство с Чешки център София.

Жури в състав: Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Гергана Мудова, Фелия Барух и Мая Стайкова, имаха нелеката задача да изберат най-добрите фотографии от 150 кадъра. Основните критерии по които бяха оценявани анонимните фотографии са техника на заснемане и креативността в интерпретирането на темата.

В края на деня с музика на живо и добро настроение се прожектираха всички снимки на участниците, а отличените победители на Фотомаратон София 2019г. получиха специализирани награди.

Фестивалът „Фотофабрика“ не забрави и своите най-малки фотолюбители. За деня на детето – 01 юни в двора на ДКИ „Средец“ беше организирана специална работилница за деца от различни възрастови групи. Децата участваха във фото-мисии, в проявяването на кадри и след много игри и забавления, получиха грамоти и подаръци. А жури избра най-добрия кадър във всяка възрастова група, като децата получиха водоустойчиви фотоапарати от партньорите по проекта.

Go to top