На 31.05.2019 г. в книжен център Гринуич, младежи от 9-а Френска езикова гимназия и от 133. СУ се включиха в поредната дискусия по проекта „Дигитална София: нова магистрала за четенето и знанието”, който се реализира от сдружение „Екопрограма“, с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019.

Темата на дискусията беше за все по-широко навлизащата дигитализация в живота ни, за плюсовете и минусите на традиционното четене и информиране и четенето от дигитални устройства, за фалшивите новини, за източниците на информиране, за уеб базирани платформи с литература, за правилата за ползване на информацията; за дигитализацията изобщо и доколко тя е условие за добро образование и реализация при младите хора. Умеят ли да се възползват от своите дигитални знания, за новите професии, които възникват благодарение на дигитализацията, за възможностите за бизнес, независимо от мястото на което живеят.

В дискусията се включиха Деница Боева, координатор на Програма „Европа“ на Столичната община и Методи Аврамов, директор на дирекция „Стратегии, иновации и международни проекти” в Центъра за градска мобилност, който представи най-новите и предстоящи въведения на Центъра, които се правят благодарение на новите технологии и допринасят за улесняване използването на услугите от гражданите. Деница Боева представи целите и възможностите, които Програма „Европа“ дава, като финансира проекти въвеждащи добри европейски практики и насърчават гражданското участие в местните политики.

Go to top