На 04.04.2019 г. фондация Мини Арт официално даде начало на проекта „Социален цирк за Надежда“, финансиран от Столична община, Програма „Европа“. Проектът е иновативна практика за положителна намеса и превенция на антисоциални състояния при млади и уязвими хора, който ползва изпитана методология разработена и консултирана от партньорите по проекта от социален цирк ТВАС от Дания и Френския културен институт в София.

Събитието започна с отворена тренировка за деца и младежи от центрове за деца в квартал Надежда, по време на което те се учиха да жонглират, да карат Юнисайкъл, да правят акробатични номера. Автор на програмата е Галина Риом-Ройбек – световен шампион по юнисайкъл, отдадена на мисията за личностното развитие и овластяването на лица от рискови групи и тяхната интеграция в обществото. „Нашата цел е създаване на постоянен център за „Социален цирк“ в София, за да могат деца и възрастни да изграждат нови качества и умения за общуване и личностно развитие“, сподели тя.

Н. Пр. Сорен Якобсон, посланик на Дания откри официалната програма съвместно с г-жа Ирина Йорданова, Председател на Програмния съвет на Програма „Европа“. Участие взеха още заместник-кметът на Район „Надежда“ - г-жа Анелия Георгиева, Общественият посредник на територията на Столична община, НиколМобек -аташе за социално сътрудничество във Френския културен институт.

Go to top