Програма "Европа" набира оферти за извършване на последваща оценка (EX-POST) на Програма „Европа“ на Столична община и осъществяване на одит по проектите, реализирани по Програма „Европа“ 2021.

Целта е изготвянето на последваща (ex-post) оценка на Програма „Европа“ 2021 и одит на финансираните и изпълнени 40 проекта от бюджета на Столична община.

Последващата (ex-post) оценка на Програма „Европа“ 2021 има за цел да изследва степента на използване на ресурсите, резултатността и ефективността от изпълнените проекти, социално-икономическото въздействие и неговото въздействие върху местната власт и гражданското общество в София. 

Офертите следва да се представят до 19 септември 2022 г., 17:00 ч., подписани, по имейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Пълната информация може да откриете в Техническото задание - ТУК.

Със свое решение от 07.07.2022 г., Столичният общински съвет одобри класиране и финансиране на проекти по Програма „Европа” 2022 на Столична община, която през 2022 г. ще се осъществи за четиринадесета поредна година.

Г-жа Екатерина Йорданова, председател на Програмния съвет на Програма “Европа”, благодари за интереса от всички кандидати и заяви, че и тази година ще се реализират много интересни и качествени проекти.

Класираните и одобрени за финансиране проекти от Столичния общински съвет можете да видите ТУК.

В срока за кандидатстване по Програма „Европа“ 2022 на Столична община бяха получени общо 53 проектни предложения като 51 от тях са преминали етап на административно съответствие на изискванията и допустимост. 34 проекта са предложени за финансиране по реда на класиране на кандидатите и съгласно изискванията на Методиките за оценка и класиране на проектни предложения по четирите приоритетни области.

По Програма „Европа“ 2022 в срока за кандидатстване бяха получени по обявения ред общо 53 проектни предложения по всички четири приоритетни области.

Считано от 16.06.2022 г. кметът на Столична община назначи Експертна комисия за оценка и класиране на проектните предложения по Програмата. Съгласно Правилата за работа по Програма "Европа", след изготвяне на оценка и класиране на проектните предложения от Експертната комисия, те следва да бъдат одобрени от Програмния съвет на Програма „Европа“ и от Столичния общински съвет. Едва след одобрение на списъка с предложените за финансиране проектни предложения от Столичния общински съвет, договорите по проектите ще бъдат подписани от кмета на Столична община и проектите ще започнат изпълнение.

Предвижда се това да стане съгласно сроковете, указани в Насоките за кандидатстване с проектни предложения.

С получените проектни предложения можете да се запознаете ТУК.

Страница 1 от 114

Go to top